x

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

LOKROEP

lokroep
Stichting Nanoek – Lokroep – Rob de Haan-87
lokroep_3
Stichting Nanoek – Lokroep – Rob de Haan-31
lokroep_1
lokroep_2
lokroep
Stichting Nanoek – Lokroep – Rob de Haan-38
lokroep_4

LOKROEP richt zich op de complexiteit van de intermenselijke verhoudingen en de voedingsbodem die (macht)structuren kunnen bieden waardoor relaties zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen, maar ook kunnen verworden en kunnen leiden tot machtsmisbruik en onaanvaardbaar seksueel gedrag.

Verschillende theatermakers werden uitgedaagd om onder begeleiding van professionals scènes en muziek te schrijven rondom die thematiek.

 

ARTISTIEK TEAM:

Regie en concept: Anouk Beugels

Teksten: Elisabeth van Nimwegen, Amanda Payne, Marijn Bellaard

Muziek: Job Greuter

Schrijfcoach: Tjyying Liu
Spel/zang: Elisabeth van Nimwegen, Marijn Bellaard, Lisse Knaapen, Job Greuter, Amanda Payne, Marco Hoving, Charlotte Dommershausen en Okke Westdorp

Piano: Job Greuter

Inleiding & Debat: Menno de Bree (ethicus en filosoof)

 

Het stuk bestaat uit verschillende situaties (waarvan het publiek het begin en de afloop ervan ziet). Iedere scène heeft een geheel bij de inhoud passende eigen speel- en muziekstijl.

De scènes hebben alle een andere aard en karakter qua machtsverhouding en affectie, en kennen daarnaast een ander verloop en een andere uitkomst. 

 

“Waar in het verleden vaak nadruk werd gelegd op het concrete fysieke contact en het machtsmisbruik, legt dit project juist de nadruk op het in kaart brengen van ‘het systeem’ en het onderzoeken welke personen welke rollen spelen.” –  Anouk Beugels, Artistiek Leider

 

Deze concertante lezingen zijn een onderdeel van het ontwikkelproces dat zal resulteren in een volwaardige muziektheatervoorstelling.

 

29 augustus 2021 Concertante lezing op O. Festival 


13.00 Concertante lezing deel 1 @ WORM – UBIK

15.00 Concertante lezing deel 2 @ WORM – UBIK

17.00 Concertante lezing deel 3 @ WORM – UBIK

TICKETS 

 

Met dank aan: AFK, Gemeente Rotterdam, Rotterdams Vrouwenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds, Lira Fonds, De Balie, O. Festival en Werkplaats Walhalla.

 

REACTIES PUBLIEK: