x

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

LOKROEP

Lokroep Collage

LOKROEP richt zich op de complexiteit van de intermenselijke verhoudingen en de voedingsbodem die (macht)structuren kunnen bieden waardoor relaties zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen, maar ook kunnen verworden en kunnen leiden tot machtsmisbruik en onaanvaardbaar seksueel gedrag.

Verschillende theatermakers werden uitgedaagd om onder begeleiding van professionals scènes en muziek te schrijven rondom die thematiek.

 

ARTISTIEK TEAM:

Regie en concept: Anouk Beugels

Teksten: Elisabeth van Nimwegen, Amanda Payne, Marijn Bellaard, Lisse Knaapen

Componist: Job Greuter

Schrijfcoach: Tjyying Liu

 

Het stuk bestaat uit verschillende situaties, waarvan het publiek het begin en de afloop ervan ziet. De scènes hebben alle een andere aard en karakter qua machtsverhouding en affectie, en kennen daarnaast een ander verloop en een andere uitkomst. 

Iedere scène heeft een geheel bij de inhoud passende eigen speel- en muziekstijl.

 

“Waar in het verleden vaak nadruk werd gelegd op het concrete fysieke contact en het machtsmisbruik, legt dit project juist de nadruk op het in kaart brengen van ‘het systeem’ en het onderzoeken welke personen welke rollen spelen.” –  Anouk Beugels,

 

 Lokroep is in juni en augustus 2022 te zien in verschillende theaters in Nederland. Houd onze sociale media in de gaten voor de kaartverkoop.

 

Met dank aan: AFK, Gemeente Rotterdam, Rotterdams Vrouwenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds, Lira Fonds, De Balie, O., Stichting Droom en Daad, Werkplaats Walhalla.

Musicalsites voor de foto’s, Menno de Bree voor zijn inleiding bij De Balie, Sammy Uivel (branding en social content), Rik Versteeg (artwork) en Marco Hoving.